Darwin’i Anlamak

Bir süredir Acâib-i Âlem’i ihmal ettiğimin farkındayım, tek neden bu olmasa da ilk mazaret olarak bu kitap çalışmasını öner sürmek istiyorum. Umarım bir daha bu kadar uzun süren boşluklar olmayacak.
Artık Acâib-i Âlem’deki yeni yazılardan e-posta aracılığıyla haberdar olabilirsiniz, hemen sağ üstteki forma e-posta adresinizi girin. Yeni yazılar posta kutunuza gelsin.

Yüz elli yılın ardından beş yüz sayfalık ‘Türlerin Kökeni’ni okumak biyoloji öğrencileri için bile güç bir iştir. Anlamları değişen kavramlar, o zaman bilinmeyen bugün evrim deyince olmazsa olmaz unsurlar ya da bugün artık unutulan o zamanın tartışma konuları kitabın anlaşılmasını güçleştirir. ‘Türlerin Kökeni Resimli Uyarlama‘ ile ‘Türlerin Kökeni‘yle aramızdaki 150 yıllık zaman farkı bir miktar giderilmeye çalışılmış.

Darwin’i özel yapan nedir?

Evrim fikri ilk kez Darwin tarafından ortaya atılmadıysa ve evrim kuramı bugün Darwin’in ilk ortaya attığı halinden çok farklıysa neden evrim deyince ilk aklımıza gelen isim onunki? Onu evrimcilerin gözünde bir kahraman, evrim karşıtları içinse bir düşman haline getiren nedir?

Devamı için –> Radikal Kitap, Çizgi Çizgi Darwin

PS-1: Bir süredir Acâib-i Âlem’i ihmal ettiğimin farkındayım, tek neden bu olmasa da ilk mazaret olarak bu kitap çalışmasını öner sürmek istiyorum. Umarım bir daha bu kadar uzun süren boşluklar olmayacak.

PS-2: Artık Acâib-i Âlem’deki yeni yazılardan e-posta aracılığıyla haberdar olabilirsiniz, hemen sağ üstteki forma e-posta adresinizi girin. Yeni yazılar posta kutunuza gelsin.

Yazar: Murat Gülsacan

Ex-biology, current philosopy student. Philosophy of Science, Philosophy of Biology, Darwinism and Creationism, Science and Religion, Science and Technology Studies

“Darwin’i Anlamak” için 2 yorum

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.